2024-01-17

Samtal om AI med Region Skåne

FINSAM i Malmö kommer under 2024 fokusera på att uppmärksamma samarbeten och insatser som involverar olika former av tekniska lösningar såsom digitalisering och AI. Som ett led i detta

FINSAM i Malmö kommer under 2024 fokusera på att uppmärksamma samarbeten och insatser som involverar olika former av tekniska lösningar såsom digitalisering och AI. Som ett led i detta träffade förbundschefen företrädare för Region Skåne idag och pratade möjligheter till regionala samarbeten kring AI, digitalisering m.m.

Verksamhetsplanen avseende FINSAM i Malmö för 2024 stipulerar följande:

Enligt §1 i Lagen om finansiell samordning får finansiell samordning inom ett samordningsområde bedrivas mellan Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, kommun och region för att uppnå en effektiv resursanvändning. Under 2023 har möjligheterna med att arbeta med automatisering, digitalisering och Artificiell Intelligens (AI) tagit ett stort steg framåt för våra medlemmar. Finsam i Malmö kommer under 2024 fokusera på att uppmärksamma samarbeten och insatser som involverar olika former av tekniska lösningar som kan innebära en mer gemensam effektiv resursanvändning med fokus på att fler Malmöbor kommer till arbete eller studier.

2024-05-16

Styrgrupp LÖK gemensamma insatser

Den lokala överenskommelsen för gemensamma insatser mellan Malmö stad och Arbetsförmedlingen syftar till att genom s…

2024-05-15

Möteslänk till föreläsning om ChatGPT och AI den 16 maj

2024-05-15

Styrgruppsmöte FRAM

Idag hade FRAM vårens sista styrgruppsmöte

2024-05-14

Förstudie: AI

Finsam i Malmö strävar efter att få fler organisationer i Malmö att använda sig av AI för att uppnå en effektivare…

2024-05-08

Rehabkoordinering i fokus

Samordningsförbundet Skåne Nordost och FINSAM i Malmö träffade idag Andreas Johansson och pratade rehabkoordinering.