Syfte:
Projektet syftar till att öka kunskapen om hur stödet från Arbetsförmedlingen och Malmö Stad kan förbättras för att öka Malmöbors möjligheter till självförsörjning när de hamnat i en lång period av långtidsarbetslöshet.
Parallellt kommer de Malmöbor som vi möter i projektet att få en planering framåt skapad i samverkan mellan Arbetsförmedlingen och Malmö Stad med tydligt fokus på att deltagaren ska få en planering med rätt insats från rätt instans.
Målgrupp:
Målgruppen som denna insats kommer att möta är individer som varit inskrivna i jobb- och utvecklingsgarantin mer än 450 dagar, inskrivna på Arbetsförmedlingen i mer än 10 år samt ej A-kassa i grunden.
Insats:
Aktiviteter för kunskapsökning:
Ett frågeformulär kommer tas fram i uppstarten av projektet. Likaså kommer en mall för strukturerad dokumentation av inkomna fakta tas fram. Innan mötet med Malmöbon sker kommer en genomlysning av vad som hänt i ärendet från inskrivning och fram till idag ske i våra system. Under mötet kommer den sökande att få ge sin bild av hur stödet från våra respektive myndigheter upplevts genom åren.
Aktiviteter för deltagare:
Den arbetssökande bokas till ett trepartsmöte tillsammans med Arbetsförmedlingen och AMA.
Vid trepartsmötet kommer ett framtaget frågeformulär användas för att undersöka hur den arbetssökande upplever det stöd som den fått under åren som arbetssökande från de båda myndigheterna, vad som gjort skillnad, varför insatser och stöd inte hjälpt hen till att komma fram till självförsörjning, och vad som skulle kunna ha gjorts annorlunda.
Därefter kommer en planering framåt att göras.
Beviljad finansiering:
1/1 2023 - 31/12 2023
Kontakt:
Malin Sahlin Arbetsförmedlingen malin.lundstrom@arbetsformedlingen.se
Aktuellt:
Ansökan
Projektplan